kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF
Cârnați cu cimbru pe pat de piept de porc
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
300 g | Cârnați de porc cu cimbru/busuioc |
600 g | piept de porc |
3 | cepe mari |
600 g | cartofi noi |
200 g | ciuperci |
30 ml | smântână de gătit |
500 ml | vin alb |
2 legături | pătrunjel |
50 g | muștar |
50 g | muștar franțuzesc cu boabe întregi |
1 legătură | cimbru proaspăt |
50 ml | ulei de măsline |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pieptul de porc se unge cu o mixtură 250 ml vin alb, smântână de gătit, mustar simplu, muștar franțuzesc boabe, ulei de măsline, cimbru, sare și piper și se lasă la frigider, pentru cel puțin o oră. Între timp, cârnații se rumenesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
- 2
După ce cârnații prin o crustă aurie, se pun alături de pieptul de porc într-o tavă, la cuptor, la 170 C. Între timp se spala cepele, ciupercile si cartofii si se taie în sferturi.
- 3
Se încercă carnea și atunci când aceasta este aproape gata, se adaugă legumele pentru 15 minute, lângă friptură.
- 4
Se potrivește gustul cu sare și piper și se servește cald.