Cârnăciori din pulpă de porc cu cartofi la cuptor
Ingrediente (6 porții)
800 g | cârnați de porc în maț de porc |
500 g | cartofi |
100 ml | vin roșu |
100 ml | ulei de măsline |
400 g | roșii |
200 g | pastă de roşii |
100 g | ceapă |
2 legături | pătrunjel verde |
1 legătură | ceapă verde |
1 legătură | cimbru |
4 căței | usturoi |
10 g | sare |
5 g | piper |
Preparare
- 1
Cârnăciorii din pulpă de porc se rumenesc în tigaie pe ambele părți pentru 2-3 minute pe fiecare parte a fiecărei bucăți și se lasă deoparte, să se răcorească. Pentru a avea un gratin deosebit, se mai poate adăuga pe deasupra lor un strat generos de unt și pătrunjel proaspăt tăiat.
- 2
În acest timp, cât se răcoresc cârnații, se curăță ceapa care în mod optim se taie în 6-8 bucăți în funcție de cât este de mare. Se pregătește o tavă în care se așează cârnații, iar alături de aceștia se adaugă ceapa tăiată bucăți si cartofii curățați, spălați și tăiați în mai multe felii longitudinale. Pentru un strop de savoare, cârnații se stropesc cu câteva picături cu ulei de măsline. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se lasă în cuptorul în prealabil preîncălzit la o temperatură de 180°C pentru aproximativ 15 minute. În timpul în care se gătesc cârnații, ceapa din tavă se va înmuia iar în zeama lăsată de aceștia se adaugă vinul roșu picurându-se pe toată lungimea tăvii și se mai lasă în cuptor pentru încă 5 minute.
- 3
Separat, se toacă foarte mărunt ceapa verde, roșiile se spală, se decojesc și se taie în bucăți cât mai mici, iar la urmă se zdrobesc cățeii de usturoi iar într-o tigaie adâncă în care s-a adăugat o lingură de ulei de măsline se pun la înăbușit legumele pentru aproximativ 10 minute. Se acoperă totul cu un capac iar după cele 10 minute, timp în care legumele au avut timp să evapore apa din ele, se adaugă sosul de roșii puțin câte puțin, amestecând continuu ca toată compoziția să capete consistența unui sos mai gros. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și pătrunjel verde proaspăt.Înainte de a se servi acest fel de mâncare, pentru un gust de savoare, după ce cârnații, sosul roșu și legumele au fost gătite, toată compoziția se așează într-un vas de sticlă termoizolat și se lasă la cuptor la o temperatură de 180°C pentru câteva minute.
- 4
Pe o farfurie întinsă se așează cârnații, peste care se pune sosul. Se asezonează cu sare, piper și pătrunjel verde pentru o aromă proaspătă și un aspect savuros.