Cârnăciori în aluat
Ingrediente (20 bucăți)
500 g | aluat foitaj |
50 g | chimen |
20 | cârnăciori |
2 | gălbenuşuri |
busuioc | |
oregano | |
sare grunjoasă |
Preparare
- 1
Se scoate aluatul franţuzesc de la rece şi se lasă câteva minute la temperatura camerei să se încălzească. Separat, se pregătesc cârnăciorii de bere. Se înţeapă cu o scobitoare ca să se pătrundă mai bine, apoi se pun într-o tavă de aragaz şi se bagă în cuptorul încins în prealabil, ca să se rumenească. În acest timp, se întinde aluatul foitaj cu sucitorul pe o masă tapetată cu făină, ca să nu se lipească. Se taie fâşii potrivite de aluat pentru a se înfăşura cârnăciorii de bere. Se pun cârnăciorii pe bucăţile de aluat, se rulează şi se pun într-o tavă. Într-un bol se bat cele două gălbenuşuri cu puţină sare, apoi se ung cu ou bătut rulourile de aluat. Se presară busuioc, oregano, chimen şi sare grunjoasă, se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească. Se scot din cuptor şi se servesc cu bere rece.