Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Carbonada - Vită în bere
© Burda România

Carbonada - Vită în bere

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

0.5 kg carne de vită
6 cepe
1 morcov mic
3 linguri făină
20 g unt
3 linguri pesmet
3 linguri oțet
250 ml bere blondă
1-2 ardei iuți
1 linguriță zahăr
2 frunze de dafin
piper
cimbru
sare

Util

  • Servești carbonada cu orez și diverse salate.


Preparare

    1

Speli carnea și, pe cât posibil, o cureți de pielițe. O tai în cubulețe pe care le călești în untul topit, pentru 5 minute, până când își schimbă culoarea și își lasă zeamă.

    2

Între timp, cureți ceapa și morcovul, le speli și le tai mărunt. Le adaugi peste carne, iar când ceapa a devenit sticloasă, torni oțetul, 1 lingură de apă, berea și condimente după gust, zahărul și puțină sare. Lași să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea.

    3

Amesteci făina și pesmetul cu puțină apă făina și le adaugi în mâncare. Amesteci mereu, iar după ce sosul a scăzut, adaugi ardeii iuți, curățați de cotoare și semințe și tăiați în fâșii.