Cannelloni cu pui și ricotta
Ingrediente (4 porții)
300 g | carne de pui tocată |
55 g | ardei gras |
55 g | praz |
55 g | mazăre congelată |
250 g | brânză ricotta |
55 g | brânză mascarpone |
1 | ou |
4 linguri | verdețuri tocate |
185 g | cannelloni |
900 ml | lapte semidegresat |
1/2 | ceapă |
4 | cuișoare |
1 | foaie de dafin |
1 praf | nucșoară |
55 g | făină |
45 g | firimituri proaspete de pâine albă |
45 g | parmezan proaspăt ras |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se toarnă laptele într-o oală. Se adaugă ceapa, cuișoarele, foaia de dafin și nucșoara și se asezonează după gust. Se dă în clocot, se ia oala de pe foc, se acoperă și se lasă la răcit.
- 2
Se încinge o tigaie neaderentă pe foc mediu, se adaugă carnea de pui și se gătește până ce se albește, amestecând continuu. Se pune deoparte.
- 3
Se opăresc 30 de secunde ardeiul gras tocat, prazul tocat și mazărea. Se scurg bine.
- 4
Se bat ricotta, mascarpone și oul, se adaugă puiul, legumele și verdețurile. Se asezonează după gust.
- 5
Cu o spumieră, se scot condimentele din lapte. Se încorporează făina în lapte, apoi se dă în clocot, amestecând constant. Se micșorează flacăra și se fierbe încet, amestecând frecvent, circa 3 minute.
- 6
Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde un strat de sos pe fundul unui vas termorezistent, cu latura de 30 cm.
- 7
Se umplu cannelloni. Se aranjează în sos, pe un singur strat. Se toarnă restul de sos.
- 8
Se amestecă firimiturile cu parmezanul și se presară peste cannelloni. Se coc 35–40 de minute. Se servesc după 10 minute.