Burrito cu carne de porc și salsa de avocado
Valori nutritive
(Per porție)-
1132/4737kcal / kJ
-
38.6 gcarbo-hidrați
-
69.2 gproteine
-
78 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
1132/4737 kcal/kJ,
38.6 g carbo-hidrați,
69.2 g proteine,
78 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
Pentru salsa
1 | lămâie verde bio |
3 | crenguțe de coriandru |
1 | avocado |
sare |
Pentru carnea de porc
2 | cepe mici |
2 | căței de usturoi |
2 | ardei grași verzi |
450 g | file de porc |
2 linguri | ulei de floarea soarelui |
1 linguriță | fulgi de chili |
80 g | brânză Gouda rasă |
2 | tortilla de porumb |
sare | |
piper |
Util
-
Servește cu felii de lămâie, stropind burrito-ul cu zeamă după gust.
Preparare
- 1
Clătește lămâia cu apă caldă, usuc-o prin tamponare și stoarce zeama. Spală coriandrul, usucă-l prin scuturare și toacă frunzele. Taie avocado în jumătate, scoate-i sâmburele, extrage pulpa fructului cu o lingură și taie-l cuburi mari. Pune cuburile de avocado împreună cu sucul de lămâie verde și coriandrul într-un castron, zdrobește avocado și amestecă toate ingredientele cu o furculiță. Condimentează cu sare sosul salsa rezultat.
- 2
Taie cepele în cuburi mari, iar usturoiul felii. Spală ardeii grași, usucă-i prin tamponare, scote-le semințele și taie-i fâșii.
- 3
Clătește cu apă rece fileul de porc, usucă-l prin tamponare și taie-l fâșii. Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește carnea aprox. 4 minute. Adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul și lasă-le pe foc încă aprox. 2 minute. Condimentează cu sare, piper și fulgi de chili. Presară gouda în tigaie și amestecă. Ia tigaia de pe foc și las-o deoparte.
- 4
Încălzește foile de tortilla în cuptor, conform indicațiilor de pe ambalaj. Așază peste ele amestecul din carne de porc și legume călite și asezonează cu salsa.