Burgeri americani cu sos de muștar picant
Valori nutritive
(Per porție)-
35 gcarbo-hidrați
-
50 gproteine
-
64 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
35 g carbo-hidrați,
50 g proteine,
64 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 | burgeri de vită |
4 | chifle de burger |
150 g | maioneză, 80 % grăsime |
3 linguri | oțet cu ierburi |
1 linguriță | miere |
1 sfert | varză albă |
2 lingurițe | muștar |
200 g | iaurt |
1 linguriță | suc de lămâie |
1 legătură | pătrunjel |
1 | morcov |
piper negru | |
sare |
Preparare
- 1
Taie fin varza albă, răzuie morcovii și toacă pătrunjelul. Amestecă toate legumele cu maioneză și oțet cu ierburi și condimentează cu sare și piper.
- 2
Pentru sosul de muștar se toarnă muștarul, iaurtul, mierea și sucul de lămâie într-un vas înalt și se pasează cu mixerul vertical. Se condimentează cu sare și piper.
- 3
Carnea se coace pe grătar, pe fiecare parte, aprox. 5 minute.
- 4
Chiflele se taie și se coc pe grătar pe partea interioară aproximativ 1 minut.
- 5
Părțile tăiate se ung cu sosul de muștar. Pe jumătatea inferioară a chiflei se pune amestecul de legume, deasupra 1 chiftea, apoi un alt strat de legume cu maioneză și deasupra se pune jumătatea superioară a chiflei.
- 6
Se ornează cu pătrunjel, la discreție.