Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Burduf oltenesc
© Burda România

Burduf oltenesc

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (7 porții)

400 g brânză de burduf
200 g caș sau telemea mai nesărată
200 g unt
200 g smântână
2 cepe roșii
1 linguriță boia iute
4 lingurițe chimen măcinat
400 g mălai
1.5 l apă
sare

Preparare

    1

Într-un castron, amesteci cele patru tipuri de brânzeturi până obții o pastă. Cureți ceapa, o speli și o toci foarte mărunt. În crema de brânză, încorporezi ceapa, boiaua și chimenul și omogenizezi. Introduci castronul cu pastă în frigider.

    2

Pentru a prepara o mămăligă vârtoasă, pui la fiert apa cu 1 linguriță de sare, iar când clocotește, presari 2-3 linguri mălai. Reduci intensitatea focului, apoi adaugi treptat mălaiul rămas și amesteci energic. Lași mămăliga să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute. O răstorni pe un tocător de lemn și o lași să se răcească.

    3

Tai mămăliga rece în felii pe care le prăjești în ulei. Le scoți pe hârtie absorbantă, apoi le ungi cu crema preparată și, dacă dorești, le presari cu boia.