Burduf oltenesc
Ingrediente (7 porții)
400 g | brânză de burduf |
200 g | caș sau telemea mai nesărată |
200 g | unt |
200 g | smântână |
2 | cepe roșii |
1 linguriță | boia iute |
4 lingurițe | chimen măcinat |
400 g | mălai |
1.5 l | apă |
sare |
Preparare
- 1
Într-un castron, amesteci cele patru tipuri de brânzeturi până obții o pastă. Cureți ceapa, o speli și o toci foarte mărunt. În crema de brânză, încorporezi ceapa, boiaua și chimenul și omogenizezi. Introduci castronul cu pastă în frigider.
- 2
Pentru a prepara o mămăligă vârtoasă, pui la fiert apa cu 1 linguriță de sare, iar când clocotește, presari 2-3 linguri mălai. Reduci intensitatea focului, apoi adaugi treptat mălaiul rămas și amesteci energic. Lași mămăliga să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute. O răstorni pe un tocător de lemn și o lași să se răcească.
- 3
Tai mămăliga rece în felii pe care le prăjești în ulei. Le scoți pe hârtie absorbantă, apoi le ungi cu crema preparată și, dacă dorești, le presari cu boia.