Bulz cu afumătură
Ingrediente (10 porții)
500 g | mălai |
150 g | cârnați afumaţi |
150 g | costiţă afumată |
200 g | caşcaval |
5 | ouă |
100 g | unt |
sare |
Preparare
- 1
Într-un tuci, fierbi circa 1 ½ litri de apă cu 1 linguriţă de sare, iar când clocoteşte, presari mălaiul şi mixezi energic. Fierbi o mămăligă tare, timp de 20 de minute, amestecând periodic. O răstorni pe un tocător de lemn şi o lași să se răcească.
- 2
Fierbi 3 ouă tari, le cureţi de coajă şi le tai mărunt. Tai în bucăţi costiţa şi cârnaţii, pe care le rumenești în ulei încins. Iei vasul de pe foc, presari 100 g caşcaval şi amesteci totul cu ouăle fierte.
- 3
Tai mămăliguţa în felii, cu o aţă, faci în fiecare felie călduţă câte un cuib și pui în mijloc 1-2 linguri de umplutură pe care o înveleşti în mămăligă.
- 4
Aşezi bulgării obţinuţi într-o tavă unsă cu unt, presari restul de caşcaval ras şi introduci vasul în cuptor, pentru 15 minute. Serveşti bulzul ca aperitiv. Merge de minune cu o ţuiculiţă!