Budincă de ovăz
Valori nutritive
(Per porție)-
448/1886kcal / kJ
-
59 gcarbo-hidrați
-
22 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
448/1886 kcal/kJ,
59 g carbo-hidrați,
22 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
200 ml de | lapte H K-Bio, sărac în grăsimi (1,5% grăsime) |
100 ml de | apă |
60 g de | fulgi de ovăz K-Bio |
1 lingură de | zahăr |
10 g de | budincă cu gust de vanilie K-Classic (praf de budincă) |
200 g de | brânză de vaci degresată (maximum 10% grăsime) |
1 | banană |
100 g | mix de fructe de pădure |
50 g de | ciocolată amăruie |
Util
-
Poți adapta toppingul în funcție de sezon. Orice fel de combinație de fructe se potrivește de minune cu această delicioasă budincă de ovăz cu aromă de vanilie și ciocolată.
Preparare
- 1
Pentru budinca de ovăz, se fierb într-o oală laptele, apa, fulgii de ovăz și zahărul. Se amestecă praful de budincă cu puțin lapte într-un castron până se obține o masă netedă și se amestecă cu lapte și fulgi de ovăz. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Apoi se amestecă ușor cu brânza dulce.
- 2
Se decojește banana și se taie în bucăți. Se spală fructele de pădure, se usucă și se sortează. Se toacă grosier ciocolata. Se pune budinca de ovăz în castroane, se ornează cu bucățile de banană, cu fructele de pădure și cu ciocolată. Apoi se poate servi.