kaufland.ro/retete
Budincă moca
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
225 g | făină albă |
1 linguriță | praf de copt |
50 g | pudră de cacao |
200 g | zahăr |
160 g | unt sărat, topit |
1 | ou mare |
180 ml | lapte |
90 g | ciocolată amăruie sau neagră (70% cacao), tocată mare |
500 ml | cafea espresso fierbinte |
zahăr pudră pentru presărat | |
înghețată de vanilie, pentru servit |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 180˚C (treapta 4). Se unge ușor un vas termorezistent de 2 litri.
- 2
Într-un castron, se combină făina, pudra de cacao și praful de copt. Se adaugă zahărul, untul topit, oul bătut ușor și laptele și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă și se amestecă ciocolata.
- 3
Se toarnă compoziția în vasul pregătit. Se toarnă deasupra cafeaua espresso fierbinte.
- 4
Se coace 40 de minute, sau până când budinca a crescut și a devenit elastică la atingere.
- 5
Se pune cu lingura în șase boluri pentru servit (sau cești cu gura mai largă), se pudrează cu zahăr și se adaugă în fiecare o porție de înghețată.