Budincă curcubeu din pâine
Valori nutritive
(Per porție)-
634/2649kcal / kJ
-
66 gcarbo-hidrați
-
14 gproteine
-
35 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
634/2649 kcal/kJ,
66 g carbo-hidrați,
14 g proteine,
35 g grăsimi
Ingrediente (6 porții)
150 g | croasante, uscate |
150 g | brioșe, uscate |
100 g | pâine prăjită, uscată |
400 ml | lapte H K-Bio (3,8% grăsime) |
puțin colorant alimentar (galben, roșu, albastru, verde) | |
400 g | frișcă K-Classic (30% grăsime) |
100 g | zahăr |
zahăr vanilat | |
1 pachet | zahăr pudră |
4 | ouă |
80 g | stafide |
Util
-
Chiflele uscate absorb lichidul și nu se „strică” la fel de repede ca pâinea proaspătă.
Preparare
- 1
Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 185 °C/aer circulant: 160 °C). Se umple tava de copt cu 1/3 apă și se așază pe raftul din mijloc.
- 2
Se taie în cubulețe croasantele, brioșele și pâinea prăjită și se împart în 4 castroane. De asemenea, se împarte jumătate din lapte în alte 4 castroane și se colorează diferit. Laptele colorat și stafidele se pun peste amestecul de croasant și brioșe, astfel încât fiecare castron să aibă o culoare diferită. Se pune amestecul colorat în caserolă după cum dorești.
- 3
Se amestecă laptele rămas cu ouă, zahăr și smântână, se toarnă în caserolă și se introduce în cuptor, în baia de apă preîncălzită, astfel încât să stea pe jumătate în apă. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 45 minute. Apoi se lasă puțin la răcit și se servește presărată cu zahăr pudră.