Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Budincă curcubeu din pâine

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 634/​2649
    kcal / kJ
  • 66 g
    carbo-hidrați
  • 14 g
    proteine
  • 35 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    634/2649 kcal/kJ, 66 g carbo-hidrați, 14 g proteine, 35 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

150 g croasante, uscate
150 g brioșe, uscate
100 g pâine prăjită, uscată
400 ml lapte H K-Bio (3,8% grăsime)
puțin colorant alimentar (galben, roșu, albastru, verde)
400 g frișcă K-Classic (30% grăsime)
100 g zahăr
zahăr vanilat
1 pachet zahăr pudră
4 ouă
80 g stafide

Util

  • Chiflele uscate absorb lichidul și nu se „strică” la fel de repede ca pâinea proaspătă.


Preparare

    1

Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 185 °C/aer circulant: 160 °C). Se umple tava de copt cu 1/3 apă și se așază pe raftul din mijloc.

    2

Se taie în cubulețe croasantele, brioșele și pâinea prăjită și se împart în 4 castroane. De asemenea, se împarte jumătate din lapte în alte 4 castroane și se colorează diferit. Laptele colorat și stafidele se pun peste amestecul de croasant și brioșe, astfel încât fiecare castron să aibă o culoare diferită. Se pune amestecul colorat în caserolă după cum dorești.

    3

Se amestecă laptele rămas cu ouă, zahăr și smântână, se toarnă în caserolă și se introduce în cuptor, în baia de apă preîncălzită, astfel încât să stea pe jumătate în apă. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 45 minute. Apoi se lasă puțin la răcit și se servește presărată cu zahăr pudră.