kaufland.ro/retete
Budincă de brânză cu sos caramel
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (10 porții)
100 g | griș |
400 g | brânză de vaci |
200 g | zahăr |
100 g | unt |
300 g | caise confiate |
100 g | migdale |
1 l | lapte |
stafide | |
esență de rom | |
sos caramel |
Preparare
- 1
Se pune laptele la fiert. Când clocotește se presară grișul și se amestecă cu telul, pentru a nu face cocoloașe. Se fierbe 10 minute, după care se pune zahărul și se oprește focul.
- 2
Stafidele se spală, se pun într-un castronel și se stropesc cu esență de rom.
- 3
După ce s-a răcit grișul se adaugă brânza de vaci, untul moale și stafidele. Se omogenizează bine.
- 4
Caisele se pun în blender împreună cu migdalele și se pasează bine. Pasta obținută se pune pe un platou rotund și se întinde într-un strat de câțiva milimetri. Deasupra se întinde crema de griș și se ornează cu sos caramel.