Bruschete cu hummus și scorțișoară
Valori nutritive
(Per porție)-
173/723kcal / kJ
-
17 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
10 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
173/723 kcal/kJ,
17 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
10 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | năut |
2 | cepe roșii |
1/2 | lămâie |
coriandru | |
1/2 lingură | scorțişoară |
4 felii | baghetă |
70 ml | ulei de măsline |
1 linguriță | pătrunjel |
1 linguriță | zahăr |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Pentru hummus, se pun la fiert boabele de năut. După ce s-au fiert, se trec prin mașina de tocat carne. Pasta rezultată se pune într-un bol înalt și se freacă precum maioneza, turnând treptat 60 ml de ulei. La final se adaugă suc de lămâie și o lingură de coriandru tocat mărunt. Se pune sare, piper și scorțișoară după gust și se freacă încă puțin.
- 2
Se curăță ceapa și se taie fâșii subțiri.
- 3
Feliile de baghetă se rumenesc într-o tigaie fără grăsime și se pun pe câte o farfurie.
- 4
Se mai adaugă 1 linguriță de ulei și zahărul în tigaia încinsă. De îndată ce se topește zahărul, se adaugă ceapa și se lasă să se caramelizeze 2-3 minute, amestecând continuu.
- 5
Feliile de baghetă se ung cu hummusul cu scorțișoară și se așază deasupra ceapa caramelizată. Se presară pătrunjel, sare, piper și se servesc.