Brioșe savuroase cu dovleac
Valori nutritive
(Per porție)-
276/1152kcal / kJ
-
20 gcarbo-hidrați
-
9 gproteine
-
18 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
276/1152 kcal/kJ,
20 g carbo-hidrați,
9 g proteine,
18 g grăsimi
Ingrediente (12 porții)
350 g | dovleac Hokkaido |
1 linguriță | sare |
2 tulpini | pătrunjel |
250 g | făină de grâu (tip 405) |
1 pachet | praf de copt |
2 | ouă (mărimea M) |
2 linguri | muștar, mediu picant |
200 g | brânză proaspătă (cremă de brânză dublă, 60% grăsime) |
1 linguriță | oregano, uscat |
1-2 linguriță | măghiran uscat |
100 ml | ulei de măsline extra virgin K-Classic |
piper | |
200 g | brânză Feta |
50 g | semințe de dovleac |
Util
-
Nu ai un dovleac la îndemână? Această rețetă poate fi realizată și cu morcovi, dovlecel sau rădăcină de pătrunjel.
Preparare
- 1
Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 200 °C/aer circulant: 175 °C). Se spală dovleacul, se usucă, se taie în două, se scoate miezul, se taie în bucăți și se răzuiește grosier. Se pune puțină sare într-un castron. Se lasă în castron timp de aproximativ 5 minute. Se spală pătrunjelul, se usucă, se îndepărtează frunzele de pe tulpini și se toacă grosier.
- 2
Se amestecă făina și praful de copt într-un castron mare. Se adaugă ouăle, muștarul, brânza proaspătă, oregano, măghiranul, uleiul de măsline și pătrunjelul și se amestecă cu telul mixerului de mână. Condimentează cu sare și piper. Se fărâmițează brânza feta și se amestecă ușor cu dovleacul răzuit. Se pun formele pentru brioșe în tavă, se umplu cu ¾ din aluat, se presară semințe de dovleac și se coc pe raftul din mijloc timp de aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc.
- 3
Se scot brioșele din formă și se servesc calde sau reci.