Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Brioșe savuroase cu dovleac

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 276/​1152
    kcal / kJ
  • 20 g
    carbo-hidrați
  • 9 g
    proteine
  • 18 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    276/1152 kcal/kJ, 20 g carbo-hidrați, 9 g proteine, 18 g grăsimi

Ingrediente (12 porții)

350 g dovleac Hokkaido
1 linguriță sare
2 tulpini pătrunjel
250 g făină de grâu (tip 405)
1 pachet praf de copt
2 ouă (mărimea M)
2 linguri muștar, mediu picant
200 g brânză proaspătă (cremă de brânză dublă, 60% grăsime)
1 linguriță oregano, uscat
1-2 linguriță măghiran uscat
100 ml ulei de măsline extra virgin K-Classic
piper
200 g brânză Feta
50 g semințe de dovleac

Util

  • Nu ai un dovleac la îndemână? Această rețetă poate fi realizată și cu morcovi, dovlecel sau rădăcină de pătrunjel.


Preparare

    1

Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 200 °C/aer circulant: 175 °C). Se spală dovleacul, se usucă, se taie în două, se scoate miezul, se taie în bucăți și se răzuiește grosier. Se pune puțină sare într-un castron. Se lasă în castron timp de aproximativ 5 minute. Se spală pătrunjelul, se usucă, se îndepărtează frunzele de pe tulpini și se toacă grosier.

    2

Se amestecă făina și praful de copt într-un castron mare. Se adaugă ouăle, muștarul, brânza proaspătă, oregano, măghiranul, uleiul de măsline și pătrunjelul și se amestecă cu telul mixerului de mână. Condimentează cu sare și piper. Se fărâmițează brânza feta și se amestecă ușor cu dovleacul răzuit. Se pun formele pentru brioșe în tavă, se umplu cu ¾ din aluat, se presară semințe de dovleac și se coc pe raftul din mijloc timp de aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc.

    3

Se scot brioșele din formă și se servesc calde sau reci.