Brioşe monştri
Ingrediente (12 bucăți)
220 g | unt moale |
180 g | zahăr |
5 | ouă |
400 g | făină |
2 lingurițe | praf de copt |
5 linguri | lapte |
colorant alimentar galben, roşu, albastru şi verde, rezistent la coacere | |
400 g | cremă de brânză |
4 linguri | unt moale |
6 linguri | zahăr pudră |
ochi de zahăr | |
şnururi din jeleu verzi şi roşii, biscuiţi cu ciocolată plaţi, rupţi în jumătăţi | |
În afară de acestea: forme de brioşe mici, colorate sau pentru Halloween, din hârtie |
Util
-
Ornaţi brioşele cu ochi de zahăr, biscuiţi şi şnururi din jeleu pentru a le oferi aspect de monştri. Adăugaţi după preferinţă stropi de sânge cu colorant alimentar.
Preparare
- 1
Frecaţi untul cu zahăr până obţineţi o spumă groasă. Adăugaţi ouăle şi amestecaţi. Încorporaţi făina, praful de copt, şi laptele şi împărţiţi aluatul în 4 porţii. Vopsiţi porţiile fiecare în altă culoare cu colorant alimentar galben, roşu, albastru şi verde.
- 2
Puneţi aluatul în straturi în tava de brioşe (cu 12 adâncituri) în care aţi aşezat formele mici din hârtie, coaceţi-le în cuptorul preîncălzit la 180°C (gaz: treapta 3, convecţie aer 160°C) timp de aprox. 30-40 de minute pană devin brun-aurii şi lăsaţi-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
- 3
Amestecaţi crema de brânză, untul şi zahărul pudră şi coloraţi amestecul în verde cu colorant alimentar. Puneţi crema într-un poş cu vârf în stea şi şpriţaţi-o pe brioşe ca şi „capete de monştri“.