Brioșe cu fulgi de ovăz și mere
Valori nutritive
(Per porție)-
305/1276kcal / kJ
-
42 gcarbo-hidrați
-
6 gproteine
-
12 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
305/1276 kcal/kJ,
42 g carbo-hidrați,
6 g proteine,
12 g grăsimi
Ingrediente (12 bucăți)
250 g | făină |
150 g | zahăr |
4 linguri | miere |
125 g | unt |
125 ml | lapte |
100 g | fulgi de ovăz |
250 g | brânză dulce |
1 | lămâie bio |
1 | păstaie de vanilie |
2 | mere |
1 linguriță | bicarbonat de sodiu |
1 | ou |
sare | |
2 lingurițe | praf de copt |
Preparare
- 1
Încălzește cuptorul la 190 grade temperatură superioară/inferioară (170 grade aer recirculat).
- 2
Rade coaja și stoarce lămâia. Curăță merele, taie-le cubulețe și marinează-le cu 2 linguri de suc de lămâie.
- 3
Topește untul și amestecă-l cu zahărul, oul, 150 grame de brânză dulce și lapte până la omogenizare.
- 4
Amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și formează un aluat împreună cu un vârf de cuțit de sare, fulgii de ovăz, 2 lingurițe coajă rasă de lămâie, precum și cubulețele de mere. Aluatul se distribuie în 12 forme de brioșă și acestea se coc 20 de minute până se rumenesc.
- 5
Păstaia de vanilie se taie pe lungime, se scoate miezul și se amestecă cu restul de brânză dulce, restul de coajă de lămâie și mierea.
- 6
Brioșele răcite se servesc cu crema de brânză și se decorează, după gust, cu felii de măr și nuci.