Brioșe cu banane
Ingrediente (12 porții)
100 g | ciocolată tocată |
3 bucăți | banane coapte |
125 g | unt |
150 g | zahăr |
2 bucăți | ouă |
6 lingurițe | iaurt grecesc |
300 g | făină |
1 plic | praf de copt |
1 vârf de cuțit | bicarbonat de sodiu |
1 linguriță | coajă rasă de lămâie |
1 linguriță | extract de vanilie |
Preparare
- 1
Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se pregătește tava pentru brioșe, așezând hârtie de brioșe în fiecare formă. Se toacă 80 g de ciocolată din cele 100 g și se zdrobesc bananele cu o furculiță.Se spumează untul cu zahărul, untul fiind la temperatura camerei. Se adaugă ouăle unul câte unul, apoi bananele zdrobite și la urmă iaurtul. Separat, se amestecă făina cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu. Se încorporează apoi în compoziția de unt, zahăr, ouă și iaurt. Se adaugă și ciocolata mărunțită. Se amestecă ușor până se omogenizează toate ingredientele. Se adaugă coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie, se amestecă din nou și gata compoziția de brioșe cu banane. Se umplu formele de brioșe pe trei sferturi și se dau la cuptor, în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute sau până când trec testul scobitorii. Se decorează cu restul de ciocolată tocată cât încă sunt calde.