kaufland.ro/retete
Brioșe cu afine
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 bucăți)
150 g | făină de secară |
150 g | făină albă |
2 linguriţe | praf de copt |
1 linguriţă | bicarbonat de sodiu |
2 linguriţe | scorţişoară măcinată |
1 linguriţă | seminţe de ananson |
150 g | iaurt natural |
50 ml | ulei de măsline |
1 | ou |
1 plic | zahăr vanilinat |
1 | dovlecel (200 g) |
100 g | afine deshidratate |
2 lingurițe | zahăr brun |
Util
-
Când s-au rumenit brioșele, le scoţi din cuptor şi le ungi cu un sirop gros, de zahăr brun.
Preparare
- 1
Cerni făina albă într-un castron şi o amesteci cu făina de secară, praful de copt şi bicarbonatul. Într-un alt vas, amesteci dovlecelul ras, iaurtul, uleiul, oul, aromele şi afinele. Încorporezi treptat acest amestec în castronul cu făină şi agenţi de creştere.
- 2
Tapetezi formele pentru brioşe cu hârtie de copt specială. Umpli 2/3 din volumul formei cu amestecul omogen. Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, timp de 20 de minute.