kaufland.ro/retete
Brânză de capră cu verdeață
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (15 porții)
750 g | brânză de capră proaspătă, tare |
1/2 linguriță | piper negru măcinat |
4 lingurițe | verdeață uscată în amestec (ierburi italienești sau din Provence) |
750 ml | ulei de măsline |
750 ml | ulei de nucă |
1-2 | foi de dafin |
fire de verdeață | |
boabe de piper colorat |
Preparare
- 1
Se taie brânza cu un cuțit ascuțit în cuburi mari de 2,5 cm.
- 2
Se presară boabele de piper și verdeața uscată deasupra și se tasează puțin cu degetele.
- 3
Se pun cuburile de brânză cu verdeață în borcane sterilizate. Se adaugă, după gust, fire de verdeață, boabe de piper și foi de dafin.
- 4
Se amestecă bine uleiul de măsline cu cel de nucă. Se toarnă peste brânză, până când e complet acoperită. Se închid bine borcanele și se așază în frigider.
- 5
Se păstrează așa până la 1 lună. Cu circa 1 oră înainte de servire ar trebui scos borcanul și lăsat să se încălzească la temperatura camerei.