Borș rusesc
Ingrediente (4 porții)
2 | cepe mici |
2 | căței de usturoi |
2 linguri | ulei |
500 g | carne de vită, tăiată cubulețe de 1,5 cm |
100 g | slănină afumată |
1250 ml | supă de vită |
250 g | rădăcină de țelină |
250 g | varză albă |
1 fir | praz |
2 | cuișoare |
2 | foi de dafin |
400 g | sfeclă roșie fiartă |
4 fire | mărar |
3 linguri | oțet de vin roșu |
200 g | smântână |
sare | |
piper proaspăt măcinat |
Util
-
Dacă prepari borșul într-o oală obișnuită, trebuie să planifici la pasul 4 un timp de preparare de 1 oră (în loc de 15 minute cu oala sub presiune).
Preparare
- 1
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se încinge uleiul în oala sub presiune și se călesc puțin ceapa și usturoiul. Se adaugă carnea de vită și se prăjește puțin, apoi se adaugă slănina și 250 ml supă de vită. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă fără presiune, timp de 10 minute.
- 2
Între timp se curăță și se rade țelina. Varza albă se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Prazul se curăță, se spală și se taie felii.
- 3
Se adaugă legumele în oală, împreună cu cuișoarele și frunzele de dafin și se toarnă restul de supă. Oala se închide conform instrucțiunilor. Compoziția se încinge și se lasă să fiarbă 15 minute la foc mare.
- 4
Între timp, sfecla roșie se taie cubulețe de 1 cm. Se spală mărarul și se toacă mărunt. Oala sub presiune se ia de pe foc și se deschide abia când nu mai este sub presiune.
- 5
Frunzele de dafin, cuișoarele și slănina se scot din oală. Se pune în oală sfecla roșie, se amestecă și se încălzește. Slănina se taie mărunt. Cubulețele de slănină se amestecă în oală.
- 6
Borșul se condimentează cu sare, piper, oțet și zahăr, apoi se adaugă mărarul și se amestecă. Borșul se servește cu smântână.