kaufland.ro/retete
Borș rusesc cu coriandru si chimion
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
500 g | sfeclă crudă, tăiată cuburi |
1 | tijă de țelină, tocată |
50 g | ciuperci Champignon, tăiate felii |
150 g | ceapă tocată |
1 | ardei gras mic, roșu sau galben, curățat de semințe și tocat |
175 g | cartofi, tăiați cubulețe |
2 linguri | ulei de floarea-soarelui sau de măsline |
2 lingurițe | coriandru măcinat |
1 linguriță | semințe de chimion |
1200 ml | bulion de legume |
1 vârf de cuțit | cimbru uscat |
sare | |
piper |
Pentru ornat
150 g | iaurt degresat |
chives tocat |
Preparare
- 1
Se pun sfecla, țelina, ciupercile, ardeiul gras și cartofii într-o oală mare și se toarnă peste ele ulei. Se călesc la foc tare până când legumele încep să sfârâie.
- 2
Se acoperă oala cu un capac, se reduce flacăra și se mai lăsă să fiarbă 10 minute. Se adaugă coriandrul și chimionul și se mai călesc încă 1-2 minute.
- 3
Se adaugă bulionul și cimbrul și se lasă să dea în clocot. Se reduce flacăra și se mai fierbe înăbușit 20 de minute, amestecând ocazional.