Borș raw vegan de sfeclă
Valori nutritive
(Per porție)-
39.33/165.5kcal / kJ
-
5.96 gcarbo-hidrați
-
1.5 gproteine
-
1.9 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
39.33/165.5 kcal/kJ,
5.96 g carbo-hidrați,
1.5 g proteine,
1.9 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
Pentru borș:
50 g | sfeclă roșie |
100 g | morcov |
20 g | ardei roșu |
150 ml | borș |
1 vârf de linguriță | sare |
Pentru umplutură:
10 g | sfeclă roșie |
10 g | conopidă |
Decor:
ulei de măsline | |
pătrunjel proaspăt |
Util
-
Sfecla roșie reprezintă o excelentă sursă de antioxidanți și ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Este bogată în acid folic, vitamina A, magneziu și fier, dar conține și foarte multă vitamina K. Sfecla roșie este un aliat puternic care luptă împotriva anemiei, stimulează activitatea cerebrală și crește rezistența la efort fizic. Deci, în perioadele solicitante (examene, perioade aglomerate la birou sau efort fizic intens) ar fi bine să consumăm cât mai multă sfeclă roșie.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Caju-ul se lasă în apă la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosit în reţetă, se clăteşte foarte bine în mai multe ape. Apa în care a stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se storc legumele necesare pentru supă: morcovul, ardeiul, sfecla roşie.
- 3
Sucul obţinut se transferă în vasul de servit. Peste el se toarnă borşul şi sarea.
- 4
Sfecla roşie se taie mărunt, iar conopida se desface în buchețele mici şi se adaugă peste baza borşului.
- 5
La final, se decoreză borșul cu câteva frunzulițe de pătrunjel și câțiva stropi de ulei de măsline.
- 6
Se consumă pe loc. Se păstrează 1-2 zile în frigider.