kaufland.ro/retete
Borș cu perişoare
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
Pentru perişoare:
500 g | piept de pui, tocat |
100 g | orez |
1 | ou |
sare | |
piper |
Pentru ciorbă:
200 ml | smântână |
250 ml | borş |
2 | morcovi |
1 | pătrunjel |
0.25 | țelină |
1 | ceapă |
1 | roşie |
1 | ardei |
2 | gălbenuşuri |
sare |
Preparare
- 1
Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei. Se adaugă peste el aproximativ 3 litri de apă şi se lasă să fiarbă.
- 2
Separat, carnea tocată se amestecă cu oul, orezul, sarea şi piperul. Se fac perişoare de mărimea unei nuci şi se pun cu grijă în zeama fierbinte. Se lasă să fiarbă aproximativ 45 minute la foc mic. Se adaugă roşia, ardeiul şi sare.
- 3
Se probează perişoarele, daca sunt fierte şi se adaugă borşul. Se lasă să clocotească şi apoi se stinge focul.
- 4
Separat, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna şi zeamă fierbinte. Amestecul se toarnă în oala de ciorbă.
- 5
Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, după gust şi cu ardei iute.