Biscuiți cu sirop de sfeclă
Valori nutritive
(Per porție)-
45/190kcal / kJ
-
8 gcarbo-hidrați
-
1 gproteine
-
1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
45/190 kcal/kJ,
8 g carbo-hidrați,
1 g proteine,
1 g grăsimi
Ingrediente (60 bucăți)
175 g | sirop de sfeclă de zahăr |
50 g | zahăr brun |
75 g | margarină vegan albă, moale |
350 g | făină de grâu |
0.5 linguriță | bicarbonat de sodiu |
1-2 lingurițe | arome pentru turtă dulce |
2 prafuri | sare |
50 g | zahăr pudră |
1 linguri | suc de portocale |
coaja rasă fin de la o 1/2 de portocală netratată |
În plus:
folie de împachetat | |
forme de decupat steluțe |
Preparare
- 1
Se încălzește siropul împreună cu 50 de mililitri de apă și zahăr într-o oală până când zahărul se dizolvă complet și se lasă amestecul la răcit.
- 2
Amestecul de zahăr și sirop se frământă cu margarină, făină, bicarbonat, aromele și sare. Aluatul se înfășoară în folie și se lasă la rece peste noapte.
- 3
Se întinde aluatul la o grosime de cca 5 milimetri, se decupează motive de Crăciun din acesta, se așează biscuiții pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, convecție, timp de cca 15-20 de minute.
- 4
Biscuiții se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Zahărul pudră de amestecă cu suc și coajă de portocale până se obține o glazură densă și se ornează biscuiții cu glazura.