Biftec cu maioneză și frunze de anason
Valori nutritive
(Per porție)-
730/3054kcal / kJ
-
5.3 gcarbo-hidrați
-
38.2 gproteine
-
62 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
730/3054 kcal/kJ,
5.3 g carbo-hidrați,
38.2 g proteine,
62 g grăsimi
Ingrediente (6 porții)
3 | zucchini |
3 | ardei roșii |
3 | ardei galbeni |
6 | biftecuri (a câte 150 g) |
5 linguri | ulei de floarea-soarelui |
2 lingurițe | sare de mare grunjoasă |
1 linguriță | fulgi de ardei iute |
4-5 fire | coada-șoricelului |
piper proaspăt măcinat |
Pentru maioneză:
3 | ouă |
3 lingurițe | suc de lămâie |
3 lingurițe | muștar dulce |
250-300 ml | ulei de măsline |
4-5 fire | anason |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
zahăr |
Preparare
- 1
Se spală legumele. Se curăță zucchini și se taie felii. Se taie ardeii în opt și se curăță de semințe. Se usucă biftecurile prin tamponare; se pun într-un castron, cu zucchini și ardeii.
- 2
Se amestecă uleiul cu sarea de mare, piperul, fulgii de ardei iute și coada-șoricelului. Se toarnă peste legume și carne; se lasă circa 1 oră la marinat.
- 3
Pentru maioneză, se freacă oul cu sucul de lămâie și muștarul. Se adaugă uleiul prin picurare, până când rezultă o maioneză cremoasă. Se spală firele de anason și se zvântă. Se smulg frunzele, se toacă mărunt și se adaugă în maioneză. Se potrivește maioneza de gust cu sare, piper și zahăr; se ține la rece. Se încinge cuptorul la 150°C.
- 4
Se scot biftecurile și legumele din marinadă și se scurg. Se toarnă marinada într-o tigaie pentru grătar și se încinge. Se prăjesc în tigaie biftecurile și legumele pe rând, câte 4 minute. Se pun ambele într-un vas de copt și se lasă la pătruns în cuptor, circa 15 minute. Se servesc împreună cu maioneza.