Biban de ocean cu paste gigant gratinate
Valori nutritive
(Per porție)-
778/3260kcal / kJ
-
35.2 gcarbo-hidrați
-
49.1 gproteine
-
48.2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
778/3260 kcal/kJ,
35.2 g carbo-hidrați,
49.1 g proteine,
48.2 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
375 g | biban de ocean file, produs congelat |
20 bucăți | paste gigante conchiglioni |
sare | |
1 legătură | ceapă verde |
2 | roșii |
200 g | spanac proaspăt |
3 linguri | ulei vegetal |
4 linguri | brânză proaspătă |
45 g | sos pesto din roșii cherry și rucola |
piper proaspăt măcinat | |
40 g | brânză tare franțuzească Tome de Lomont |
4 | gălbenușuri de ou |
40 ml | vin alb sec |
120 g | unt lichid, puțin răcit |
1 linguriță | coajă de limetă |
1 linguriță | zeamă de limetă |
frunze de roiniță | |
80 g | șuncă serrano Gran Reserva |
Preparare
- 1
Se lasă peștele la dezghețat peste noapte în frigider. Pastele se pun la fiert în aprox. 3 litri de apă sărată care fierbe și se lasă aprox. 18 min, mestecând din când în când. După ce se scot, se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.
- 2
Ceapa verde se curăță, se spală și se taie în inele fine. Roșiile se spală, se taie sferturi, se curăță de semințe și apoi se taie cubulețe fine. Spanacul se spală, se curăță și se taie grosier.
- 3
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă și se sotează două cepe verzi, roșiile și spanacul. Peste ele se adaugă brânza proaspătă și pesto și se condimentează cu sare și piper. Pastele se umplu cu amestecul de roșii și spanac și se așează într-o formă pentru cuptor unsă cu 1 lingură de ulei. Se rade brânza tare, se presară peste paste și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aprox. 15 minute.
- 4
Gălbenușurile și vinul se amestecă cu un tel pe o baie de apă fierbinte până când amestecul devine cremos. Se adaugă treptat untul, mestecând în permanență. Se încorporează zeama şi coaja de limetă, iar sosul se condimentează cu sare.
- 5
Peștele se spală, se usucă, se condimentează cu sare și piper, se presară cu roiniță, se înfășoară în șunculiță și se prăjește 5-8 minute în uleiul încins rămas de la legume. Peștele, pastele umplute și sosul olandez cu limetă se așează în farfurii și se servesc calde.