Beyond Burger cu varză roșie, alune și chipsuri de cartofi
Ingrediente (2 porții)
2 | chifle pentru burger congelate (sau chifle proaspete) |
40 g | alune prăjite și tocate |
100 g | varză roșie |
1 vârf de cuțit | sare |
1 vârf de cuțit | zahăr |
1 vârf de cuțit | scorțişoară |
2 | chiftele pentru burger vegetal Beyond Meat |
2 linguri | ulei de rapiță |
2 tulpini | pătrunjel |
4 linguri | maioneză vegană |
40 g | chipsuri de cartofi |
Util
-
Se recomandă să se prăjească chiftelele în ulei încins, astfel încât să se obțină o crustă frumoasă și să rămână zemoase.
Preparare
- 1
Varza roșie se spală, i se elimină frunzele exterioare, se curăță de cotor și se taie fâșii subțiri. Acestea se condimentează cu sare, zahăr și scorțișoară și se frământă bine. În final se lasă aproximativ 15 minute să se pătrundă.
- 2
Chiflele se pregătesc conform indicațiilor de pe pachet. Alternativ, se pot utiliza chifle proaspete.
- 3
Se încinge uleiul în tigaie la foc mare și se prăjesc chiftelele în acesta aproximativ 6 minute, pe ambele părți. Se spală pătrunjelul, se usucă prin scuturare și se rup vârfurile.
- 4
Chiflele se ung cu maioneză, se așază în acestea chiftelele, varza roșie, alunele, pătrunjelul, iar chipsurile se presară deasupra și se servesc.