Bănuți ciobănești
Ingrediente (4 porții)
2 | ardei iuți |
2 | cepe |
6 | ouă |
200 g | telemea rasă |
1 l | lapte dulce |
250 g | mălai |
3 linguri | unt |
8 linguri | ulei |
1 legătură | mărar verde |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Prepari o mămăliguță din lapte și mălai. Speli mărarul și îl toci foarte fin. Cureți cepele, le speli și le toci, apoi le pui la călit în unt. Le lași la călit până capătă o culoare aurie. Adaugi peste ceapă ouăle bătute, cât să capete gust, dar să nu se închege prea tare. Dai imediat deoparte compoziția și torni totul peste mămăliguță, amestecând continuu. Adaugi brânza rasă, piper, sare și amesteci.
- 2
La final, încorporezi mărarul și ardeii iuți tocați fin. Mămăliguța astfel preparată o răstorni pe o tavă și o lași să se răcească foarte bine. Din mămăliguță, decupezi cu un pahar bănuți pe care îi prăjești în ulei încins, pe ambele părți. Când sunt făcuți, îi scoți pe o hârtie absorbantă, să-și lase surplusul de grăsime.