Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Bănuți ciobănești
© Burda România

Bănuți ciobănești

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

2 ardei iuți
2 cepe
6 ouă
200 g telemea rasă
1 l lapte dulce
250 g mălai
3 linguri unt
8 linguri ulei
1 legătură mărar verde
sare
piper

Preparare

    1

Prepari o mămăliguță din lapte și mălai. Speli mărarul și îl toci foarte fin. Cureți cepele, le speli și le toci, apoi le pui la călit în unt. Le lași la călit până capătă o culoare aurie. Adaugi peste ceapă ouăle bătute, cât să capete gust, dar să nu se închege prea tare. Dai imediat deoparte compoziția și torni totul peste mămăliguță, amestecând continuu. Adaugi brânza rasă, piper, sare și amesteci.

    2

La final, încorporezi mărarul și ardeii iuți tocați fin. Mămăliguța astfel preparată o răstorni pe o tavă și o lași să se răcească foarte bine. Din mămăliguță, decupezi cu un pahar bănuți pe care îi prăjești în ulei încins, pe ambele părți. Când sunt făcuți, îi scoți pe o hârtie absorbantă, să-și lase surplusul de grăsime.