Baghetă cu verdeţuri de grădină
Valori nutritive
(Per porție)-
123/515kcal / kJ
-
12.6 gcarbo-hidrați
-
2.1 gproteine
-
7.1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
123/515 kcal/kJ,
12.6 g carbo-hidrați,
2.1 g proteine,
7.1 g grăsimi
Ingrediente (15 bucăți)
0.5 cub | drojdie proaspătă (= 21 g) |
250 g | făină de tip 550 + făină pentru presărat şi frământat |
sare | |
125 g | unt moale |
2 linguri | verdeţuri tocate (de ex. pătrunjel, arpagic, busuioc, mărar) |
Preparare
- 1
Cu o lingură de lemn amestecaţi cca. 160 ml de apă călduţă, drojdia, făina şi 1/2 de linguriţă de sare, pentru a obţine un aluat. Modelaţi aluatul sub formă de bilă, presăraţi făină deasupra şi lăsaţi-l la dospit, acoperit, cca. 20 de minute. Frământaţi puternic aluatul, întindeţi-l sub forma unui pătrat mic şi pliaţi fiecare colţ înspre mijloc. Apoi întoarceţi aluatul şi lăsaţi-l să dospească încă cca. 20 de minute. Pliaţi aluatul în acest mod încă de două ori şi lăsaţi-l să dospească cca. 20 de minute.
- 2
Modelaţi aluatul într-o rolă lungă, crestaţi-l oblic cu o foarfecă sau cu un cuţit şi lăsaţi-l să dospească încă cca. 20 de minute. Introduceţi bagheta în cuptorul rece, coaceţi-o cca 20 de minute la 240 °C până devine brun-aurie şi în același timp introduceţi în cuptor şi un castron umplut cu apă.
- 3
Frecaţi untul până devine spumă, încorporaţi verdeţurile şi asezonaţi cu zeamă de lămâie şi cu sare. După coacere, lăsaţi pâinea să se răcească puţin pe un grătar pentru prăjituri, crestaţi-o, umpleţi crestăturile cu untul şi serviţi.