kaufland.ro/retete
Aripioare cu crustă de miere
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
8 | aripi de pui |
50 ml | ulei |
5 linguri | vin roșu |
75 g | miere |
3 linguri | suc de roșii |
piper | |
sare | |
boia iute |
Pentru piure:
5 | cartofi mari |
100 ml | lapte |
50 g | unt |
sare |
Preparare
- 1
Într-un castron, amesteci vinul cu mierea, sucul de roșii, 50 g ulei, piper, boia și sare după gust. Speli aripile de pui și le pui la macerat în amestec. Introduci castronul în frigider pentru 30 de minute.
- 2
Între timp, cureți cartofii, îi tai în sferturi și îi fierbi pentru 20 de minute, în apă ușor sărată. Scurgi cartofii fierți, îi zdrobești și îi amesteci cu unt, cu laptele cald și sare după gust.
- 3
Așezi aripile într-o tavă, le stropești cu puțină marinată și le coci la foc mijlociu, până se rumenesc. Le servești calde, cu piureul de cartofi.