Ardei și roșii umplute
Ingrediente (6 porții)
8 | ardei grași |
4 | roșii |
3 | ouă |
300 g | brânză topită sau cașcaval |
10 | măsline fără sâmburi |
2 | cepe mici |
câte 1 legătură | mărar și pătrunjel |
2 linguri | ulei de măsline pentru vas |
150 ml | supă |
piper | |
sare |
Preparare
- 1
Alegi ardei de dimensiune medie și roșii mari. Le speli și tai fiecăruia câte un căpăcel.
- 2
Cureți ardeii de semințe și îi opărești. Îndepărtezi miezul roșiilor cu ajutorul unei lingurițe, apoi le presari în interior cu sare. Lași legumele să se scurgă, așezându-le pe tăietură.
- 3
Cureți și speli ceapa. Tai măslinele în feliuțe subțiri, ceapa mărunt, iar brânza în cubulețe. Toci fin mărarul și pătrunjelul. Mărunțești miezul roșiilor.
- 4
Amesteci brânza cu măslinele, ceapa, miezul roșiilor, ouăle bătute, sare și piper după gust. Umpli ardeii și roșiile cu această compoziție, așezând căpăcelele deasupra.
- 5
Așezi legumele într-un vas termorezistent uns cu ulei. Torni supa și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Sunt gata după 20-25 de minute.