Aperitive pentru petrecere Beyond Meat
Ingrediente (8 porții)
Pentru chiftele
8 | tulpini de rozmarin |
2 | chiftele pentru burger vegetal Beyond Meat |
2 linguri | ulei de rapiță |
Pentru ratatouille
2 | roșii |
1/2 | zucchini |
1/2 | vânătă |
1 | ardei iute roșu |
1 | ceapă roşie |
1 | cățel de usturoi |
2 linguri | ulei de măsline |
sare | |
piper |
Util
-
Tulpinile de rozmarin rupte se pot toca mărunt și se pot congela într-o pungă. Astfel, poți avea la dispoziție oricând rozmarin proaspăt tocat.
Preparare
- 1
Se folosește rozmarinul ca frigăruie. În acest scop, se spală rozmarinul, se usucă prin scuturare și se rup vârfurile de jos ale tulpinii până la jumătate. Se împart chiftelele în sferturi, se formează rulouri cu mâinile și se introduce cu atenție tulpina de rozmarin.
- 2
Se spală și se usucă roșiile, se curăță de cotor și se taie cubulețe. Zucchini și vânăta se spală, se usucă și se taie cubulețe. Ardeiul se spală, se usucă, se curăță de cotor și semințe și se taie cubulețe. Ceapa roșie și usturoiul se curăță și se taie cubulețe.
- 3
Uleiul de măsline se încinge într-o oală, la temperatura cea mai mare, apoi toate legumele se călesc la foc mic, aproximativ 12 minute, amestecând continuu. În final se condimentează cu sare și piper.
- 4
Uleiul se încinge într-o oală, la treapta cea mai mare și frigăruile cu chiftele se prăjesc de jur-împrejur, aproximativ 4 minute.
- 5
Ratatouille se distribuie în pahare, se adaugă frigăruile și se servesc.