Antricoate în sos de ceapă
Valori nutritive
(Per porție)-
380/1589kcal / kJ
-
6 gcarbo-hidrați
-
44 gproteine
-
20 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
380/1589 kcal/kJ,
6 g carbo-hidrați,
44 g proteine,
20 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 | antricoate (a câte 180 g) |
4 linguri | ulei |
2 linguri | unt |
400 g | ceapă |
2 lingurițe | făină |
250 ml | bere blondă |
nucșoară proaspăt rasă | |
sare | |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se șterg antricoatele și se bat ușor, pentru frăgezire. Se crestează marginea de grăsime până la 2 cm distanță de carne, pentru ca fripturile să nu se deformeze la prăjit.
- 2
Într-o farfurie mare, se amestecă 2 linguri de ulei cu piper și se tăvălesc bucățile de carne prin acest amestec.
- 3
Pentru sos, se descojesc cepele și se taie rondele subțiri. Se încinge untul într-o tigaie mare de teflon. Se prăjesc inelele de ceapă la foc mediu 5-6 minute, până se rumenesc.
- 4
Între timp, se încinge restul de ulei (2 linguri) într-o tigaie mare, grea. Se prăjesc antricoatele 2 minute pe fiecare parte, apoi se sărează și se mai prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot și se păstrează la cald.
- 5
Se condimentează ceapa prăjită în tigaie cu sare, piper și nucșoară. Se pudrează cu făină și se rumenesc ușor. Se sting cu bere, se dau în clocot și se lasă să fiarbă 1 minut. Se servește carnea cu sos de ceapă și, eventual, cu o garnitură de cartofi la cuptor sau prăjiți, cu salată verde.