Ananas umplut cu carne la grătar
Valori nutritive
(Per porție)-
459/1925kcal / kJ
-
22 gcarbo-hidrați
-
52 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
459/1925 kcal/kJ,
22 g carbo-hidrați,
52 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1 | ananas |
1 | file de porc |
1 lingură | ulei vegetal |
sare | |
piper | |
1 lingură | boia de ardei iute |
18 | felii de bacon |
100 ml | sos barbecue Let’s BBQ |
Util
-
Pentru un rezultat și mai bun, se scaldă jumătățile de ananas scobite timp de 2-3 minute pentru a încetini acțiunea enzimei bromelaină. Acest proces acționează asupra proteinelor din carne și poate face ca baconul să nu fie suficient de crocant.
Preparare
- 1
Se pregătește grătarul indirect (aproximativ 225 °C).
- 2
Se taie capetele ananasului, se decojește, se taie în două pe lungime și se îndepărtează cotorul, astfel încât fileul să încapă înăuntru. Se clătește fileul de porc în apă rece și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mare și se rumenește carnea timp de 2-3 minute pe toate părțile. Se condimentează cu sare, piper și boia, se pune în scobitura unei jumătăți de ananas și se închide cu cealaltă jumătate.
- 3
Se înmoaie scobitorile în apă pentru a nu se arde. Se împletesc fâșii de șuncă pentru a crea un fel de pătură de șuncă. Se pun în jurul ananasului și se fixează cu scobitori. Se așază pe partea de grătar indirect și se gătește timp de aproximativ 1 oră cu capacul închis. Apoi se scot scobitorile și se servește cu sos BBQ.