Cârnatul de pasăre: un mezel pentru sendviș sărac în grăsimi
Termenul „cârnat de pasăre” include diferite tipuri de cârnați, cum ar fi mezelurile, cârnatul de Lyon din carne de pasăre, cârnații vienezi din carne de pasăre și salamul din carne de pasăre. Cârnații de pasăre sunt considerați a fi foarte săraci în grăsimi și calorii și pot fi procesați în același mod ca și alte tipuri de cârnați.
Cârnatul de pasăre are următoarele proprietăți speciale
Cârnatul de pasăre este un tip de cârnat al cărui carne ar trebui să provină de fapt din curcan, rață sau cocoș. Dar de multe ori se găsesc și alte tipuri de animale în lista de ingrediente, cum ar fi porcul sau vita. Un cârnat de pasăre care conține 100% carne de pasăre este marcat ca fiind „pur”. Cârnații de pasăre conțin o cantitate mare de vitamine B1 și B2, dar și vitaminele B6 și B12.
De unde provine cârnatul de pasăre?
Cârnații erau cunoscuți încă din Grecia Antică, de exemplu, câștigătorul unei competiții primea un cârnat drept recompensă. Și romanii iubeau cârnații. În secolul al XVIII-lea, cârnații de pasăre și-au făcut loc în bucătăriile germane. Se serveau ca garnitură și se foloseau, de asemenea, în ciorbele de carne. În special pentru populația mai săracă, cârnatul a devenit un substitut popular și accesibil pentru friptură.
Când este sezonul cârnatului de pasăre?
Cârnatul de pasăre este disponibil pe tot parcursul anului.
La ce poate fi folosit cârnatul de pasăre și cum se depozitează acesta?
Există rețete foarte ușoare și gustoase pentru prepararea cârnatului de pasăre. De exemplu, gulașul de cârnați de pasăre cu tăiței este rapid și ușor de preparat; o altă variantă este cârnatul de pasăre învelit în aluat de foitaj. Alte preparate cu cârnați de pasăre sunt: caserola de paste cu cârnați de pasăre, paste cu cârnați de pasăre prăjiți, salată de cârnați, ciorbă de cartofi cu cârnați de pasăre, salată de paste cu cârnați de pasăre și conopidă gratinată cu cârnați de pasăre. Bineînțeles, cârnații de pasăre sunt potriviți și ca mezel pentru un sendviș cu conținut scăzut de grăsimi.
Cum se depozitează cârnatul de pasăre
Cârnatul de pasăre, la fel ca toți cârnații fierți și gătiți, poate fi păstrat în frigider timp de 2 până la 4 zile, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade. De altfel, mezelurile se răcesc cel mai bine direct deasupra lădiței de legume. Produsele deja deschise trebuie consumate în câteva zile. De asemenea, cârnatul de pasăre poate fi congelat la o temperatură de minus 18 grade timp de 4 luni. Ambalajul trebuie să fie bine închis.
Ce conține cârnatul de pasăre
În plus, cârnatul de pasăre conține vitaminele importante B12 și B6 și mineralele vitale calciu și magneziu. Vitaminele B12 și B6 au o funcție importantă în metabolismul homocisteinei, în timp ce mineralele conținute, calciu și magneziu, întăresc inima umană, oasele și mușchii, în special în timpul stresului și al efortului fizic.
kcal: 300 kcal
Carbohidrați: 0,23 g
Proteine: 12,11 g
Grăsimi: 28,3 g
Vitamina A: 0 µg
Vitamina B1: 0,25 mg
Vitamina B2: 0,11 mg
Vitamina B6: 0,2 mg
Vitamina C: 21,3 mg
Vitamina E: 0,76 mg
Calciu: 0 mg
Fier: 0,76 mg
Potasiu: 181 mg
Magneziu: 13 mg
Sodiu: 975 mg