Somon în sos de legume
Ingrediente (2 porții)
100 ml | vin alb |
500 g | somon file |
50 ml | ulei de măsline |
50 g | unt |
0.5 | conopidă |
1 crenguță | busuioc proaspăt |
1 | mărar |
2-3 | ceapă verde |
2 | lămâi |
scorțișoară | |
sare | |
piper |
Util
-
Savurează preparate fără gluten
Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.
Preparare
- 1
Se spală și se curăță legumele și verdeața.
- 2
Se pune apă cu sare la fiert și se fierb buchețelele de conopidă. Când sunt gata fierte, se mixează puțin cu blenderul, dar în așa fel încât să nu se zdrobească în totalitate, rămânând un piure grunjos.
- 3
Se încinge uleiul de măsline într-un teflon. Se adaugă untul și se amestecă bine cu o lingură de lemn.
- 4
Se presară sare și piper peste fileurile de pește și se pun la călit în amestecul de unt și ulei de măsline. Se acoperă cu un capac și se lasă să se rumenească 5 minute pe fiecare parte.
- 5
Se toarnă apoi vinul, ceapa tocată și piure-ul de conopidă. Lămâile se storc peste legume și pește și se mai lasă să fiarbă cam 15 minute. La final se presară mărarul tocat și pentru o mâncare foarte aromată se poate adăuga un praf de scorțișoară. Se decorează cu frunze de busuioc.