Irish Lamb – Rasol de miel cu os | Rețetă de Chef Samuel
Ingrediente (1 porție)
600 g | rasol de miel |
30 g | curmale |
200 ml | vin alb |
30 g | caise uscate |
20 g | făină |
4 g | sare |
50 g | ceapă |
5 g | coriandru proaspăt |
50 ml | ulei |
10 g | usturoi |
3 g | piper |
30 g | pastă de roşii |
50 g | portocale |
20 g | stafide |
50 g | morcov |
migdale |
Preparare
- 1
Se curăță toate legumele și se taie în bucăți mari pentru că mielul se gătește mai greu și timpul de preparare este mai lung. Legumele și carnea se gătesc împreună pentru că vor avea la final un gust aparte.
- 2
Se rumenește carnea în tigaie cu sare și piper și se adaugă apoi pasta de roșii și făina pentru a forma un sos cremos care se gătește aproximativ 5 minute la foc mic. Se pune și vinul în acest sos și se mai lasă încă 2-3 minute pe foc.
- 3
Se pun legumele (inclusiv usturoiul întreg, nedescojit, dar spălat) și carnea cu sos într-o tavă, se acoperă cu apă și se pun în cuptor la 170 de grade (temperatură medie la cuptoarele cu gaz), timp de aproximativ 2h -2h 30 minute.
- 4
Se întoarce din când în când carnea, se pune periodic sos din tavă și deasupra cărnii, cu un polonic. După aproximativ 2 ore, când sosul e deja cremos, se pun ierburile proaspete și fructele tăiate bucățele. Se mai lasă tava aproximativ 15 minute la cuptor. În final, usturoiul se descojește pentru a fi savurat, alături de restul ingredientelor din tavă.