kaufland.ro/retete
Crème caramel cu dulceață de cireșe amare, mentă și căpșune
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
500 ml | frișcă lichidă |
100 g | zahăr |
4 | gălbenușuri |
esență de vanilie | |
coajă de portocală | |
căpșune | |
dulceață de cireșe amare | |
frunze de mentă | |
zahăr farin |
Preparare
- 1
Se amestecă frișca lichidă cu 50 g zahăr, esența de vanilie și coaja de portocală. Se fierb pe foc mic, atât cât să se dizolve zahărul.
- 2
Gălbenușurile se freacă cu 50 g zahăr. Se adaugă peste frișca răcită și se amestecă bine.
- 3
Se toarnă compoziția în boluri termorezistente. Se pun bolurile într-o tavă în care se toarnă apă, până la jumătatea vaselor.
- 4
Se coc 45 minute la foc moderat, având grijă să nu fiarbă apa din tavă, adăugându-se câte puțină apă rece.
- 5
Se ornează cu dulceață de cirețe amare, căpșune, frunze de mentă și zahăr farin.