Chuck eye grill cu sos chaudron și cartofi dulci
Ingrediente (6 porții)
900 g | carne chuck eye steak |
500 g | cartofi dulci |
200 g | usturoi |
300 g | ceapa albă |
2 legături | ceapă verde |
10 g | unt |
10 g | tarhon |
20 g | pasta de roşii |
10 g | cimbru proaspăt |
10 g | sare |
5 g | piper |
Preparare
- 1
Carnea de vită se scoate din frigider cu o jumătate de oră înainte de a fi preparată. Se condimentează după gust cu sare, piper, tarhon și cimbru și se lasă la temparatura camerei într-o tavă. Între timp se spală și se curață cartofii dulci și se pun la fiert într-o oală presarată cu puțină sare. Separat se încinge o tigaie și se adaugă cartofii, ceapa albă, usturoiul, cimbrul proaspăt și o linguriță de unt.
- 2
Pentru preparea cărnii se încinge o tigaie și se aduagă steakul de vită după care se lasă pe fiecare parte la gătit cel puțin 2-3 minute în funcție de cât de mult se dorește a fi preparată. După ce se scoate carnea din tigaie se adaugă ceapa verde și pentru un gust de savoare în plus se introduce la cuptorul încins la 180°C grade pentru încă 5 minute.
- 3
Se montează pe farfurie carnea gata preparată, se adauagă sosul chaudron langă care se poate adăuga un pahar cu vin roșu.