Chiflă vegetariană cu feta și ajvar
Valori nutritive
(Per porție)-
424/1779kcal / kJ
-
49 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
18 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
424/1779 kcal/kJ,
49 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
18 g grăsimi
Ingrediente (8 bucăți)
Pentru aluat:
500 g | făină de grâu (tip 550) |
2 linguriță | sare |
1 | pachet drojdie uscată K-Classic |
275 ml | apă călduţă |
50 ml | ulei de floarea soarelui |
Pentru umplutură:
3 fire | ceapă verde |
4 tulpini | pătrunjel |
400 g | brânză feta |
300 g | ajvar |
Util
-
Acest preparat merge bine în combinație cu un amestec de ierburi și brânză dulce. Încearcă și cubulețe de bacon, ceapă verde, smântână și pătrunjel ca umplutură alternativă.
Preparare
- 1
Pentru aluat se amestecă drojdia uscată cu apă. Se amestecă făina și sarea într-un castron. Se adaugă apa, drojdia și uleiul și se frământă cu telul unui mixer de mână sau al unui robot de bucătărie timp de aproximativ 10 minute, până când se formează un aluat neted. Aluatul se lasă acoperit într-un loc cald timp de 1 ½ oră.
- 2
Pentru umplutură, se spală ceapa verde și pătrunjelul și se usucă. Se curăță ceapa verde și se taie în inele subțiri. Se toacă grosier frunzele de pătrunjel și se fărâmițează brânza feta.
- 3
Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 200 °C/aer circulant: 175 °C). Se frământă din nou aluatul pentru scurt timp. Se întinde pe o suprafață de lucru presărată cu făină de aproximativ 40 cm x 25 cm și se taie în două pe lungime. Se întinde ajvarul în centrul ambelor fâșii de aluat și se pune deasupra ceapă verde, pătrunjel și brânză feta. Se rulează ambele fâșii de aluat de sus în jos și se apasă ușor pe capete. Se împarte aluatul în 8 chifle cu ajutorul cozii unei linguri de lemn. Se așază chiflele într-o tavă cu hârtie de copt și se coc pe raftul din mijloc timp de aproximativ 20-25 de minute.