Cartofi copți cu brânză dulce
Valori nutritive
(Per porție)-
678/2827kcal / kJ
-
48 gcarbo-hidrați
-
25 gproteine
-
42 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
678/2827 kcal/kJ,
48 g carbo-hidrați,
25 g proteine,
42 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 | cartofi făinoși |
4 lingruri | ulei de măsline |
sare | |
250 g | bacon feliat subțire |
2 | mere |
0.5 legătură de | arpagic |
4 tulpini de | pătrunjel |
400 g | brânză dulce (20% grăsime) |
piper | |
puțin | Balsamico Creme Rosso K-Favourites |
Util
-
Amestecul de ierburi și brânză dulce se poate rafina și cu pudră de curry.
Preparare
- 1
Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 200 °C/aer circulant: 175 °C). Se spală bine cartofii, se usucă și se amestecă cu ulei de măsline și sare într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc pe raftul din mijloc timp de aproximativ 40-50 de minute.
- 2
Între timp, se taie baconul în fâșii. Se spală merele și se taie în felii. Se prăjește baconul într-o tigaie fără ulei până devine crocant. Se adaugă feliile de mere lângă bacon și se prăjesc timp de aproximativ 2 minute.
- 3
Se spală verdețurile și se usucă. Se toacă grosier frunzele de pătrunjel și se taie arpagicul în rondele subțiri. Se amestecă ierburile cu brânza dulce și se asezonează cu sare și piper.
- 4
Se pun cartofii în farfurie, se acoperă cu amestecul de ierburi și brânză dulce și cu amestecul de bacon și măr și apoi se servește.