Batoane cu granola - familie
Valori nutritive
(Per porție)-
241/1009kcal / kJ
-
22 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
15 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
241/1009 kcal/kJ,
22 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
15 g grăsimi
Ingrediente (12 bucăți)
140 g | fulgi de ovăz |
60 g | alune tocate |
50 g | migdale tocate |
3 linguri | semințe de in |
100 g | curmale fără sâmburi |
70 g | ulei de nucă de cocos |
70 g | sirop de agave |
80 g | glazură de ciocolată neagră |
24 | perle de zahăr |
Util
-
Batoanele sunt ușor de preparat și sunt ideale pentru gustarea în pauză.
Preparare
- 1
Se amestecă fulgii de ovăz, alunele, migdalele și semințele de in. Se taie curmalele în cubulețe.
- 2
Încălziți uleiul și mierea într-o cratiță, adăugați amestecul de müsli și curmalele și amestecați bine.
- 3
Presați amestecul cald de müsli într-o tavă de copt (20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și răciți-l în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Preîncălziți cuptorul cu convecție la 160 °C cuptor (180 °C căldură superioară/inferioară).
- 4
Se scoate amestecul solid din formă, se îndepărtează hârtia de copt și se taie în 12 batoane de diferite lungimi. Coaceți batoanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt timp de aproximativ 15 minute și lăsați-le să se răcească.
- 5
Tăiați glazura de ciocolată, topiți-o la bain-marie și înmuiați sau acoperiți cu aceasta jumătatea superioară a batoanelor.
- 6
Se decorează cu medalioane de zahăr și perle de zahăr pentru a face o mică familie din müsli și se consumă.